Färre djur och mer frihet i arbetet

- Vi har ett bra utgångsläge med tanke på framtiden när vi kan välja vad vi gör. Att få bestämma över sig själv och sitt jobb är nog en av de viktigaste bitarna för att orka med arbetet.
Svinuppfödare Veera Ollikkala talade om ork och utveckling på en temadag om djur och djurägares välmående i Vanda på onsdagen. Arrangörer för dagen var Vår Nylandsbygd - Meidän Uusimaaseutu. Föreläsningarna under dagen behandlade bland annat den nya djurskyddslagen, övervakning och djurägarens eget välmående. 

Länk till Temadagens video kommer inom kort

Evenemang

Det finns inga kommande evenemang just nu.

Se alla evenemang »
Meddela evenemang »

Lastpallar fyller hallen i Lovisa

Bröderna Dani och Ken Ryynänen som driver Kuormalavakeskus Oy vet att konkurrensen är hård. Man kan lyckas i branschen om företaget har tillräckligt stora lokaler och hanterar massor av lastpallar.
– Det är mängderna som får verksamheten att gå runt, poängterar företagets vd Ken Ryynänen.

Färskaste artiklarna

Vem skryter med sin dumhet?
|

– Jag förstår inte hur man kan vara stolt över att man inte vet hur saker ligger till. Det finns stadsbor som varit fler gånger på Manhattan än på landsbygden i Finland. Märkligt nog är... »

Näring och energi ska cirkulera i Palopuro
|

  Kring ekogården Knehtilä i Hyvinge samarbetar flera gårdar för att skapa en hållbar modell för produktion av mat och energi. Målet är att vara självförsörjande i fråga om näring och energi. I den traditionella... »

När djuren har det bra mår ägaren bra
|

– Vi har ett bra utgångsläge med tanke på framtiden när vi kan välja vad vi gör. Att få bestämma över sig själv och sitt jobb är nog en av de viktigaste bitarna för att... »

Att söka hjälp är inte svagt
|

I år har hösten varit den tyngsta någonsin för många. Glädjen över en god skörd är en av de bästa stunderna för en odlare, men den infinner sig inte alltid. Oskördade åkrar är en plåga... »

Porlom Andelsmejeri siktar på att öka exporten
|

Det självständiga mejeriet i Porlom, som ägs av mjölkproducenter, har beslutat att sätta fart på exporten. Det har emellertid visat sig svårt att hitta finansieringskanaler som lämpar sig för företagets storlek.  – Vi är ett... »

I lastpallsbranschen krävs stora volymer
|

Bröderna Dani och Ken Ryynänen som driver Kuormalavakeskus Oy vet att konkurrensen är hård. Man kan lyckas i branschen om företaget har tillräckligt stora lokaler och hanterar massor av lastpallar. – Det är mängderna som får verksamheten att gå... »