Laddar evenemang

« Alla

Luomufoorumi 2019

13.3.2019, 10:00 - 14.3.2019, 15:30

Luomufoorumi 13.-14.3.2019 Tampereella
Kaksipäiväinen tapahtuma alkaa Luomun kasvuloikka -seminaarilla, joka on suunnattu ruoka-alan ammattilaisille,  asiantuntijoille ja kehittäjille. Seminaarin jälkeen on vuorossa vaalipaneeli, jonka aiheena on ruokapolitiikan suunta seuraavalla hallituskaudella.

Toinen päivä on suunnattu hanketoimijoille, ja silloin pohditaan mm. ruoka-alan kehittämisen kysymyksiä työpajatyöskentelynä. Ohjelman pienet muutokset ja tarkennukset ovat mahdollisia.

Luomufoorumi pidetään Ahlmanilla (Hallilantie 24, Tampere). Tapahtuma on osallistujille maksuton. Sekä Luomun kasvuloikka -seminaari että vaalipaneeli striimataan suorana verkkoon. Ilmoittaudu viimeistään 6.3.2019!

Ilmoittaudu tästä linkistä »

Hotellisuositus » Tampereella 13.-14.3. yöpyviä hanketoimijoita varten sisältää edulliset hinnat 13./15.2. mennessä majoituksen varaaville.

13.3.2019 Luomun kasvuloikka –seminaari (Auditorio, Ahlman)

Tavoitteena tuplata luomu neljässä vuodessa.

10.00 Aamukahvi

11.00 Seminaarin avaus: Miksi luomu kannattaa tuplata
toimitusjohtaja Timo Jaakkola, Ahlman

11.15 Luomun kasvuskenaariot: tuloksia tuoreesta selvityksestä
tutkijat Anu Koivisto ja Kauko Koikkalainen, Luonnonvarakeskus

11.45 Miten luomun myynti tuplataan?
kaupallinen johtaja Ilkka Alarotu, SOK

12.15 Miten luomun vienti tuplataan?
ohjelmajohtaja Esa Wrang, Business Finland/Food from Finland ja ylitarkastaja Saara Lönnroth, Ruokavirasto

13.00 Lounas, Ravintola Anna, Ahlman (omakustanteinen)

14.00 Ammattikeittiöiden merkitys luomun tuplaamisessa
hankepäällikkö Anu Arolaakso, EkoCentria ja ravitsemispäällikkö Ilja Saralahti, Muuramen kunta

14.45 Miten luomun sadot tuplataan?
luomuviljelijä Tapio Anttila, Tattarin tila

15.15 Miten luomuvalvonta tukee luomun kasvua?
pääjohtaja Antti-Jussi Oikarinen, Ruokavirasto

15.45 Loppukeskustelu

16.15 Seminaarin päätöskahvi

Vaalipaneeli (Juhlasali, Ahlman)

17.00-18.30 Mikä on ruokapolitiikan painopiste seuraavalla hallituskaudella?
Paneelin vetää Simo Frangén, keskustelemassa mm. kansanedustajaehdokkaat Satu Hassi (vihr), Pertti Hakanen (kesk), Ilmari Nurminen (SDP) ja Arto Satonen (kok).

19.00 Hanketoimijoiden yhteiskuljetus Tampereen keskustaan.

19.30 Illallinen Ravintola Tuhto, Tampere-talo, Yliopistonkatu 55 (omakustanteinen)

14.3.2019 Työpaja (Selinin sali, Ahlman)

08.30 Hanketoimijoiden yhteiskuljetus Tampereen keskustasta Ahlmanille.

09.00 Osallistujien esittely

09.30 Mikä on luomun anti kestävälle ruuantuotannolle? Mitä tiedetään, mitä tutkitaan, missä ovat luomun keskeiset kehittämiskohteet? Keskustelua alustavat johtaja Sari Iivonen ja tutkimuspäällikkö Sari Autio, Luomuinstituutti

11.30 Lounas, Ravintola Anna, Ahlman (omakustanteinen)

12.30 Uusi luomulainsäädäntö, mikä tulee muuttumaan? Aiheesta alustaa ylitarkastaja Sampsa Heinonen, Ruokavirasto

13.15 Hankekinkerit (+ kahvit keskustelun lomassa)

  • Ruokasektorin koordinaatiohanke
    Mitä etuja on yhteistyöstä lähiruuan, luomun ja luonnontuotteiden kehittämisessä eri alueilla?
  • Luomubuumi
    Hanke tarjoaa tutkittua tietoa ja työkaluja suomalaisten luomuelintarvikkeiden tuotantoon ja markkinointiin.

15.30 Foorumi päättyy

Luomufoorumi on osa Ruokasektorin koordinaatiohanketta, jota rahoittaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma.

Detaljer

Börjar:
13.3.2019, 10:00
Slutar:
14.3.2019, 15:30
Evenemang Kategori:
Evenemang Taggar:
, ,
Webbplats:
https://proluomu.fi/luomufoorumi-2019/

Arrangör

Pro Luomu
Webbplats:
https://proluomu.fi/

Plats

Ahlman
Hallilantie 24
Tampere, 33820
+ Google Map
Webbplats:
http://www.ahlman.fi/