Om oss

Informationsprojektet Vår Nylandsbygd – Meidän Uusimaaseutu startade förra hösten. Vi som jobbar i projektet heter Ammi Malkamäki och Annika Söderholm-Emas. Projektet är tvåspråkigt och genomförs i samarbete mellan Hämeen ammattikorkeakoulu och Yrkeshögskolan Novia.

Vår uppgift inom projektet är att informera om allt som berör landsbygdsprogrammet för Nyland. Under år 2017 gjorde vi besök hos projekt och företag som fått finansiering den vägen. Texterna  publiceras på nylandsbygd.fi och uusimaaseutu.fi och i olika tidningar.

Vår Nylandsbygd projektet har fått tilläggstid t.o.m. augusti år 2018. Efter det kommer verksamheten att fortsätta under projektet #Nylandsbygd med samma koncept. #Nylandsbygd projektet pågår ändå till slutet av året 2020.

Våra informationskanaler

Den främsta informationskanalen är våra webbsidor www.nylandsbygd.fi och www.uusimaaseutu.fi samt facebooksidorna som finns i två varianter, en svensk Vår Nylandsbygd – Meidän Uusimaaseutu och en finsk Meidän Uusimaaseutu – Vår Nylandsbygd. Där presenteras projekt, företagare och allmän information om vad som händer i anslutning till landsbygdsprogrammet. Gilla dem gärna så hänger ni med i vad som händer inom landsbygdsprogrammet.


AMMI MALKAMÄKI

Ammi Malkamäki är hortonom (YH) och har tidigare arbetet på landsbygdsförvaltningen i västra Nyland och NTM-centralen.

ANNIKA SÖDERHOLM-EMAS

Annika Söderholm-Emas är hortonom (YH) och har tidiagre bl.a. arbetat som frilansskribent för tidsskriften Trädgårdsnytt.