Ladataan Tapahtumat

« Kaikki

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Hämäläisen luomun tiekartan julkistus

11.11.2020, 10:00 - 12:30

LuomuHäme visio 2030 – hämäläisen luomun tiekartan julkistus

Hämäläisen luomun tiekartta on suunnitelma luomun kehittämiseksi Hämeessä. Suunnitelma rakennettiin vuosien 2019 ja 2020 aikana, ja työstettiin yhdessä eri toimijaryhmien kanssa. Nykytilan selvitys perustuu hämäläisen luomun tuotannon, jatkojalostuksen ja julkisten ammattikeittiöiden luomun käytön tilastoihin, kyselyihin ja haastatteluihin. Selvitykset nostivat esiin luomun käytön esteitä ja pellolta pöytään -ketjun heikkoja lenkkejä tuoteryhmittäin.

Tiekartta julkistetaan webinaarissa 11.11.2020. Webinaari striimiin pääset tästä linkistä »

10.00 Luomun väyläviitat, valtiosihteeri Kimmo Tiilikainen
10.20 LuomuHäme 2030 – tiekartta, projektipäällikkö Outi Vahtila, HAMK
10.40 Hämäläistä luomua vientiin? Toimitusjohtaja Jarkko Arrajoki, Fazer Mylly Oy
11.00 Luomuun erikoistuminen, haaste vai mahdollisuus, luomuviljelijä Outi Koskinen, Hakolan marjatila
11.20 Luomua ammattikeittiöön, palvelupäällikkö Jukka Turta, Päijät-Hämeen ateriapalvelut Oy ja opetusalapäällikkö Marko Viljamaa, Koulutuskeskus Salpaus
11.40 Luomun kehittäminen, koko ketjun yhteistyötä, markkinointipäällikkö Ulla Kojonkoski, Tuoreverkko Oy
12.00 Miten tästä eteenpäin? Tutkimusyksikön johtaja Annukka Pakarinen, HAMK ja ohjelmapäällikkö Päivi Rönni, MTK

 

Tervetuloa!

 

Hämeen ammattikorkeakoulu (HAMK) toteuttaa yhteistyössä LUKEn, ProAgria Etelä-Suomen ja Koulutuskeskus Salpauksen kanssa Luomussa vara parempi – hankkeen (2019-2021). Rahoituslähteenä on EU-osarahoitteinen Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma (2014-2020). Hankkeen tavoitteena on edistää hämäläisen luomun tuotantoa, jalostusta ja käyttöä.